Посол США прокоментував заяви РФ щодо Криму: Це не перша брехня

Посол США прокоментував заяви РФ щодо Криму: Це не перша брехня

«Це не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій», - заявив посол

Санкції США щодо Росії будуть скасовані лише після повернення Україні Криму.

Про це написав у своєму твіттері посол США в Україні Джефрі Пайєтт.

«Наші санкції, пов'язані з окупацією Криму, будуть залишатися в силі, поки Росія не поверне півострів Україні»,  наголосив він.

«Наша позиція щодо статусу Криму добре відома. Крим є, і завжди буде залишатися частиною України. Ми засуджуємо російську окупацію Криму і закликаємо до її негайного припинення», - наголосив він.

Крім того посол наголосив, що не бачить жодних підтверджень звинуваченням Росії про нібито «вторгнення» України.

«Уряд США не бачив ніяких підтверджень російським звинуваченням у «вторгненні в Крим», які Україна впевнено спростовує», - наголосив він.

«Це не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій», - додав посол.

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни».

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Більше читайте в матеріалі «Главкому»: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: