У Путіна розповідають, як «українські диверсанти» намагалися захопити Керченську переправу і водоводи

У Путіна розповідають, як «українські диверсанти» намагалися захопити Керченську переправу і водоводи

Російські ЗМІ поширюють інформацію про «диверсантів» з України

У ніч на понеділок на території окупованого Криму відбулися дві спроби прориву «диверсійно-розвідувальних груп» через кордон із застосуванням важкої техніки, в тому числі БМП. Про це з посиланням на інформацію від путінських спецслужб повідомляє «Дождь».

«Також диверсантам нібито допомагала вогнева підтримка з боку України», - йдеться у повідомленні.

Джерело «Інтерфаксу» називає цілями «диверсантів» Керченську переправу, завод «Кримський титан», газорозподільні станції, водоводи, станції очистки води і мости.

За інформацією газети «Коммерсант», українські бронетранспортери заходили в озеро Сиваш, щоб прикрити диверсійні групи.

Видання повідомляє, що під час перестрілки були поранені десять російських військовослужбовців. За даними «Інтерфаксу», через кордон проривалася група з 15 чоловік.

Про стрілянину на російсько-українському кордоні в Криму повідомлялося ще в неділю. Очевидці розповідали, що автоматні черги в ніч на 8 серпня були чутні на пункті пропуску «Армянськ». Тоді ж в інтернеті з'явилася інформація щодо орієнтування від кримської поліції. Там було написано про розшук кількох чоловіків у камуфляжній формі, у двох з них слов'янська зовнішність, а на вигляд їм 30-35 років. У всіх на формі шеврони з російським прапором і ромбом в їхній нижній частині.

За даними «Російської газети», диверсанти планували підірвати трасу Сімферополь-Ялта під час проїзду кортежів окупаційної влади півострова і російських федеральних властей.

ФСБ стверджує, що диверсантів готувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Як повідомляє «Інтерфакс», три людини були затримані при закладення вибухівки в тайник на території Криму. За інформацією РІА Новини, всього затриманих семеро. За даними ФСБ, групою керував громадянин України Євген Панов.

У свою чергу, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: