Посол України при ЄС сподівається в жовтні почути дату скасування віз

Посол України при ЄС сподівається в жовтні почути дату скасування віз

Точицький прогнозує, що Європейський парламент прийме рішення до кінця вересня – початку жовтня

Представник України при Євросоюзі Микола Точицький заявляє, що очікує в жовтні 2016 року прийняття Євросоюзом позитивного рішення про безвізовий режим для України з визначенням часових рамок для його запуску. Про це він сказав сьогодні журналістам.
Посол нагадав, що Європейська комісія надала позитивний висновок про те, що Україні потрібно надавати безвізовий режим, і передала цей висновок до Європарламенту та Європейської ради.
«Тепер ці дві інституції паралельно працюють для того, щоб виробити спільний висновок. Ми передбачаємо, що перше читання висновку Європейського парламенту відбудеться 6 вересня. Передбачаємо, що Європейський парламент прийме рішення до кінця вересня – початку жовтня. І, відповідно, Європейська рада, країни – члени ЄС також будуть схильні до того, що в жовтні (буде) прийнято також позитивне рішення», – заявив Точицький.
Посол розповів про формальні речі щодо ухвалення відповідного рішення. «Очевидно, що в доповіді рекомендуватимуться конкретні часові рамки. Якщо конкретні часові рамки, то з моменту прийняття рішення, я сподіваюсь, що ми матимемо чітку перспективу», – сказав Точицький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: