Правоцентристи Італії виграли на місцевих виборах

Правоцентристи Італії виграли на місцевих виборах

Вибори в Молізе можуть вплинути на формування правлячої коаліції

Кандидат, якого підтримали дев’ять правоцентристських партій, перемагає на виборах в південному італійському місті Молізе, набравши 44% голосів. Зі свого боку кандидат, якого підтримала політична сила «Рух п’яти зірок», набрав 38% голосів.

Про це повідомляє Reuters

Дані вибори в місті із населенням 300 тисяч осіб є важливими на фоні триваючих переговорів між партіями щодо формування уряду після виборів до парламенту 4 березня 2018 року.

Розвиток подій в місті Молізе став фактично поразкою для «Руху п’яти зірок», який на загальнонаціональних виборах отримав 32% голосів і посів перше місце. Особливо активно за даний рух голосували на півдні Італії.

Проте найгірше на виборах в Молізе показав себе кандидат від лівоцентристів, який набрав лише 17% голосів, при підтримці п’яти партій.

Нагадаємо, сенат Італії проголосував за обрання представниці правої партії «Вперед, Італія» Марії Елізабетти Казеллаті головою верхньої палати парламенту. Казеллаті стала першою в історії жінкою на чолі італійського Сенату. За неї голосували як представники правоцентристської коаліції, так і представники «Руху п'яти зірок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: