Правозахисники: Росія глушить український радіосигнал на окупований Крим

Правозахисники: Росія глушить український радіосигнал на окупований Крим
Радіостанція

Моніторингова група перевірила роботу чотирьох українських FM-радіостанцій

Радіомовлення, здійснюване в окупований Крим новою, встановленою в селі Чонгар, українською вишкою, заглушається російським сигналом.

Про це за результатами моніторингу, проведеного в липні 2018 року повідомила «Кримська правозахисна група».

Моніторингова група перевірила роботу чотирьох українських FM-радіостанцій, про запуск мовлення яких на Крим на початку 2017 року повідомили в Мінінформполітики.

З вежі почали мовлення «Українське радіо» 100,7 FM, «Мейдан» 101,4 FM, «Крим Реалії» 105,9 FM і «Херсон FM» 107,8 FM.

Монітори провели перевірку роботи цих радіостанцій в районі КПВВ «Каланчак» і в 13 населених пунктах на півночі Криму. Перевірка здійснювалася за допомогою FM-приймачів в автомагнітолах, а також з допомогою аудіоплеєра.

З усіх населених пунктів тільки на ділянці між Воїнкою і Калинівкою вдалося почути у гарному якості сигнал «Українського радіо» на частоті 100,7 FM.

Правозахисники зазначили, що ще півроку тому якісний сигнал українських радіостанцій можна було чути на території північного Криму.

Виходячи з результатів моніторингу, останнім часом окупаційна влада Криму заглушає сигнал українських мовників, включаючи їх частотах російські радіостанції, резюмують правозахисники.

Раніше повідомлялося, що від жовтня цього року українські ЗМІ, які ведуть мовлення на окуповані території Донецької й Луганської областей, а також на територію анексованого Криму, будуть вести програми на 75% українською мовою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: