Прем’єр-міністр Нідерландів підтримав скасування віз для українців

Прем’єр-міністр Нідерландів підтримав скасування віз для українців

Заява Рютте прозвучала на тлі його недавнього песимізму щодо ратифікації його країною угоди про асоціацію між ЄС і Україною

Президент України Петро Порошенко в п’ятницю, 30 вересня, провів переговори з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, який відзначив важливість якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

Також співрозмовники скоординували зусилля з метою прискорення вирішення питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, повідомили в прес-службі Президента.

Заява Рютте прозвучала на тлі його недавнього песимізму щодо ратифікації його країною угоди про асоціацію між Європейським союзом і Україною.

«Я думаю, що в кінцевому підсумку ми не ратифікуємо (угоду)», – заявив Рютте 22 вересня.

Крім того, сторони обговорили публікацію розслідування про катастрофу рейсу МН17. 

Як повідомлялось, у липні 2015 року парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Однак 6 квітня 2016 року у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Явка становила 32,28%, проти проголосував 61% учасник референдуму, за – понад 38%. Нині Єврокомісія та Україна очікують від уряду Нідерландів пропозицій щодо подальших дій після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна – ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: