Прем’єр не бачить підстав оголошувати надзвичайний стан в Україні

Прем’єр не бачить підстав оголошувати надзвичайний стан в Україні
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Шмигаль зазначив, що у кожній області після появи коронавірусу запроваджується стан надзвичайної ситуації

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі ситуація в Україні з коронавірусом не потребує оголошення надзвичайного стану.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«На даний момент немає потреби запроваджувати надзвичайний стан в Україні. Надзвичайний стан запроваджується дійсно тоді, коли є надзвичайні події. Сьогодні розвиток коронавірусу в Україні є доволі помірним, на відміну від багатьох країн Європи», — сказав він.

Прем'єр також нагадав, що у кожній області після появи першого підтвердженого випадку коронавірусу запроваджується стан надзвичайної ситуації, який затверджує Кабмін.

«Поки що цих заходів достатньо для того, щоби ефективно управляти в тих регіонах, де захворювання з’явилось, і в країні в цілому. Цього тижня так не виглядає, що є потреба вводити надзвичайний стан в Україні», — резюмував Шмигаль.

Раныше міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в країні.

Нагадаємо, що вдень 23 березня стало відомо, що у Києві виявили ще чотири нові випадки захворювання на коронавірус. Двоє пацієнтів перебувають в Олександрівській лікарні, а двоє - на самоізоляції лікуються вдома під контролем лікарів.

Раніше МОЗ повідомляло, що в Україні офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (2), Тернопільській (1) областях і в Києві (29).

Також нагадаємо, що МОЗ закликає нардепів запровадити надзвичайний стан по всій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: