Президент Філіппін обіцяє і далі продовжувати війну із наркотиками

Президент Філіппін обіцяє і далі продовжувати війну із наркотиками
Президент Філіппін Родріго Дутерте

Очільник Філіппін виступив із зверненням до Конгресу

Родріго Дутерте в своєму щорічному зверненні до країни заявив про те, продовжуватиме війну із наркотиками. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters

Президент Філіппін пообіцяв, що ця боротьба буде невблаганною і жахливою. Тим самим Дутерте відкинув критику опозиційних політиків і правозахисників щодо кампанії, яка триває два роки. Такий підхід президент Філіппін виправдав тим його супротивники турбуються за права людини, а він за життя людей. Родріго Дутерте заявив, що війна із наркотиками в кінці кінців захистить населення країни, яке страждає від незаконної торгівлі наркотиками. Мова йде про зруйновані сім’ї і знищене молоде покоління.

За даними поліції за два роки було вбито 4,5 тисяч осіб, які підозрюються в збуті наркотиків і відмовилися погодитися на арешт. Іще декілька тисяч загинуло в інцидентах, які пов’язані із збутом наркотиків.

Окрім того Родріго Дутерте в рамках свого виступу перед національним Конгресом проаналізував власну зовнішню політику. За його словами Філіппіни не будуть себе пов’язувати із жодною великою державою, проте він відзначив посилення відносин із КНР. В тому числі співпраця із Пекіном, як заявив президент Філіппін, допомогла боротися із наркотрафіком. При цьому Дутерте наголосив, що відносини із КНР не повинні відбуватися за рахунок позиції Маніли щодо суверенітету Філіппін в Південно-Китайському морі. В кінці кінців очільник країни запропонував законодавцям прийняти низку важливих законів. Мова йде про право на короткострокові контракти, захист навколишнього середовища і гарантування прав мусульманської общини Філіппін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: