Президент Філіппін погрожує вивести країну з ООН

Президент Філіппін погрожує вивести країну з ООН

Родріго Дуерте обвинувачує ООН в неефективності.

Президент Філіппін Родріго Дуерте заявив, що країна може вийти з ООН. Таку гучну заяву він зробив на тлі критики організацією збільшення кількості вбивств, скоєних в ході поліцейських рейдів у рамках програми по боротьбі з наркоторгівлею. Про це повідомляє інформагентство Reuters.

У четвер експерти ООН в області прав людини засудили методи філіппінської влади, закликали її перешкодити безладним вбивствам і відмовитися від страт підозрюваних, щодо яких не було проведено повноцінний судовий розгляд.

Дуерте заявив, що смерті не пов'язані з діями поліції, і закликав ООН провести більш ретельне розслідування того, що відбувається. Президент розкритикував організацію та її членів, в тому числі найближчого союзника Філіппін - США, зазначивши, що ООН не виконує покладених на неї функцій і «переймається купою кісток злочинців».

Дуерте також згадав можливість створення альтернативної міжнародної організації, в яку будуть запрошені Китай і інші країни.

Президент країни Родріго Дутерте виступає за повномасштабну боротьбу з наркозалежними людьми, а також тими, хто поширює наркотики. Агентство зазначає, що з моменту вступу його на посаду було вбито близько 900 людей, яких називали причетними до обігу наркотиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: