Президент Філіппін розповів, що Росія просила тримати в секреті майбутні поставки зброї до країни

Президент Філіппін розповів, що Росія просила тримати в секреті майбутні поставки зброї до країни
Дутерте і Путін

Окрім «Калашникова», Філіппіни отримають 20 військових автомобілів й захисну амуніцію

Виступаючи перед військовими, президент Філіппін Родріго Дутерте оголосив, що російська влада подарує Філіппінам зброю, щоб країна могла «боротися з ісламістами».

Про це передає Reuters.

Про умови угоди Дутерте не повідомила, однак зауважив, що зброю буде поставлено вже цього місяця, і що в Росії просили тримати цю інформацію «в секреті».

За словами президента, Росія поставить на Філіппіни приблизно 5 тис. автоматів Калашникова, і місцевим силовикам більше не доведеться користуватися «старою зброєю», яку ті отримували від США. При цьому влада США з 2000 року витратили на військову підтримку Філіппін і поставку їм зброї приблизно $1 млрд.

Окрім «Калашникова», Філіппіни також отримають 20 військових автомобілів й захисну амуніцію.

Раніше Дутерте неодноразово висловлював підтримку російській владі й особисто Володимиру Путіну, водночас колишнього президента США, коли той ще перебував на посаді, він називав «сином повії».

Під час своєї першої зустрічі з президентом РФ в листопаді минулого року він назвав Росію «великою країною», а також розкритикував західну, як він висловився, «дідівщину» й «лицемірство».

Також він сказав, що угодам зі Сполученими Штатами не можна довіряти і запросив російський флот швартуватися в портах країни «в будь-який час»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: