Президент Філіппін заявив про звільнення міста Мараві

Президент Філіппін заявив про звільнення міста Мараві
Місто Мараві

Іще близько 20-30 терористів продовжують бойові дії у Мараві

В вівторок 17 жовтня Родріго Дутерте заявив про повне звільнення південного міста Мараві на остові Мінданао від терористів, які присягнули на вірність Ісламській державі. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дана заява була зроблена на фоні знищення в понеділок двох ватажків терористів. Президент Філіппін пообіцяв також не допустити такого накопичення зброї як це мало місце в Мараві в майбутньому. При цьому звільнене місто має тепер можливість почати відбудову, що має стартувати у січні 2018 року. Таку заяву Родріго Дутерте озвучив під час неофіційного візиту до Мараві.

Облога і операція по звільненню міста тривала 148 днів. Під час операції було знищено близько 1 тисячі бойовиків-ісламістів. Однак при цьому місту із населенням в 200 тисяч було завдано значних збитків через нанесення ударів із повітря. Як наслідок, Родріге Дутерте вибачився перед жителями міста за збитки, однак послався на те, що у них не було іншого вибору.

Операція за підрахунками коштувала країні 97.5 млн. доларів. При цьому в Мараві іще залишилися декілька десятків бойовиків, які за словами філіппінських чиновників є завданням виключно для поліцейських.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: