Президент Італії закликав Ренці відкласти відставку з посади прем’єра

Президент Італії закликав Ренці відкласти відставку з посади прем’єра

Маттео Ренці заявив, що піде у відставку після того, як на референдумі 4 грудня італійці відхилили його пропозиції щодо конституційної реформи

Президент Італії Серджо Маттарелла закликає прем’єр-міністра Маттео Ренці відкласти свою відставку допоки парламент не ухвалить бюджет на 2017 рік, голосування за що може відбутися вже цього тижня.

«Президент країни, задля завершення парламентського процесу щодо ухвалення бюджету, закликає прем’єра відкласти свою відставку до завершення цього процесу», – мовиться у заяві офісу Маттарелли, опублікованої після зустрічі президента з Ренці.

Маттео Ренці заявив, що піде у відставку після того, як на референдумі 4 грудня італійці відхилили його пропозиції щодо конституційної реформи.

Після оголошення Ренці про відставку відбулося різке падіння курсу євро за останні 20 місяців, інформує фінансово-аналітичне агентство Bloomberg. Ціна євро встановилася на рівні більш ніж 1,05 долара. Такого знецінення євровалюти не було навіть після «Брекзиту», коли британці проголосували за вихід з ЄС.

Підсумки італійського референдуму підтвердили побоювання західних оглядачів про черговий тріумф правих популістів після голосувань у Великобританії та США.

Нагадаємо, жителі Італії відкинули проект конституційної реформи, запропонованої прем'єр-міністром Маттео Ренці. «Ні» пакету документів сказали 54-58%, «так» - 42-46%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: