Президент обіцяє завершити демобілізацію до кінця жовтня

Президент обіцяє завершити демобілізацію до кінця жовтня
Адміністрація президента

З кінця цього місяця армія має стати винятково контрактною

До кінця жовтня шоста хвиля демобілізації має бути завершена, після чого армія має стати винятково контрактною. Про це заявив президент Петро Порошенко під час свого виступу на церемонії передачі військової техніки та озброєння Збройним Силам у ході робочої поїздки до Харківської області, передає прес-служба глави держави.

«Що ми отримаємо в кінці жовтня? Де-факто, багато політиків нам обіцяли перехід на контрактну армію. Я наголошую, що з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою», - сказав глава держави.

«Мною поставлене завдання, щоб всі військовослужбовці пройшли добрий рівень бойової підготовки, тренувань та навчання. Так само, як і 13 тис. військовослужбовців, які проходитимуть строкову службу», - сказав президент. Він зауважив, що солдати-строковики більше не будуть працювати будівельниками на дачах, або виконувати інші завдання, не призначені для бойового навчання.

Президент також підкреслив, що призовники строкової служби не будуть направлені у місця проведення  бойових дій, у зону антитерористичної операції. «Головне їх завдання – навчитися захищати Батьківщину, стати справжнім захисником України», - сказав Петро Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: