Президент Польщі зустрінеться з лідерами опозиції та правлячої партії

Президент Польщі зустрінеться з лідерами опозиції та правлячої партії

Дуда хоче стати посередніком у вирішенні конфлікту

Президент Польщі Анджей Дуда запланував зустрічі з лідерами опозиційних партій і главою правлячої партії «Прав і Справедливість» Ярославом Качинським. Про це повідомляє TVN24.

«Низка зустрічей (з опозиційними політиками та з головою ПіС - ред.) – це практична реалізація вчорашньої заяви пана президента, що він готовий бути посередником», – заяви керівник прес-служби Канцелярії президента Республіки Польща, Марек Магєровський.

За його словами, на сьогодні у президента, окрім зустріч з Качинським, заплановані три зустрічі: з Владиславом Косінякем-Камишем, керівником Польської селянської партії, з Павлом Кукізом, лідером однойменної партії Kukiz-15 і ввечері Дуда має зустрітися з лідером «Громадянської платформи» Гжегожем Схетиною.

Як сказав Магєровський, президент хоче поговорити з партійними лідерами про те, що сталося в Сеймі в п'ятницю і про те, що можна зробити для того, аби «уникнути ескалації конфлікту».

Шеф прес-служби канцелярії президента також повідомив, що всі лідери опозиції підтвердили свої наміри зустрітися з Дудою у президентському палаці. Зазначимо, у Польщі вже третій день тривають протести через плани правлячої партії суттєво обмежити доступ журналістів до депутатів Сейму.

Як повідомлялось, у Польщі опозиційні сили готують документи до прокуратури про скоєння владною коаліцією злочину (підозра на відсутність кворуму) і у випадку продовження патової ситуації не виключають необхідності дострокових парламентських виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: