Президент Угорщини підписав скандальний «закон про рабство»

Президент Угорщини підписав скандальний «закон про рабство»
Президент Угорщини Янош Адер

За словами угорського президента, він побачив паралель між новою реформою в країні та аналогічною трудовою реформою в інших країн ЄС

Президент Угорщини Янош Адер, попри масові антиурядові протести в країні, у четвер, 20 грудня, підписав реформу трудового законодавства, що передбачає збільшення максимально дозволеної кількості понаднормових годин роботи з 250 до 400 годин на рік.

Про це повідомляє AFP.

«Я вивчив поправки до трудового законодавства, його пункти не суперечать конституції», - цитує Адера видання.

За словами угорського президента, він побачив паралель між новою реформою в країні та аналогічною трудовою реформою в інших країн ЄС.

«Реформа не зачіпає законних прав працівників. З цієї причини я й підписав законопроект, попри побоювання», - наголосив президент Угорщини.

Нагадаємо, протести в Угорщині активізувались після того, як 12 грудня парламент ухвалив зміни до трудового законодавства. Запропонований партією прем'єр-міністра Віктора Орбана «Фідес» (Fidesz) закон, які критики називають «законом про рабство», передбачає збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з нинішніх 250 до 400.

У середині грудня близько 10 тисяч людей протестували в Будапешті проти нових змін у трудовому кодексі, які критики називають «рабськими».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: