Будапешт охопила масштабна антиурядова акція протесту

Будапешт охопила масштабна антиурядова акція протесту
Фото: Reuters

У неділю близько 10 тисяч мітингувальників пройшлися центром Будапешта із прапорами Угорщини та Європейського союзу

Тисячі угорців вийшли у неділю, 16 грудня, на найбільшу за чотири дні акцію протесту проти уряду країни та прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що близько 10 тисяч мітингувальників пройшлися центром Будапешта із прапорами Угорщини та Європейського союзу. Акція мала номінальну назву «З Різдвом, містере прем’єр-міністр».

Мітинг тривав досить мирно, доки поліція не застосувала сльозогінний газ до протестувальників біля будівлі телекомпанії.

Повідомляється, що на вулиці вийшли прихильники демократичних партій, студенти та профспілки з вимогами відновити в Угорщині свободу ЗМІ, встановити незалежну систему юстиції та скасувати скандальний «рабський закон».

«Все, що я хочу на Різдво - це демократію», - було написано на одному із плакатів активістів.

Водночас у самого Орбана у фінансуванні протестів звинувачують фінансиста Джорджа Сороса.

Нагадаємо, протести в Угорщині активізувались після того, як 12 грудня парламент ухвалив зміни до трудового законодавства. Запропонований партією прем'єр-міністра Віктора Орбана «Фідес» (Fidesz) закон, які критики називають «законом про рабство», передбачає збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з нинішніх 250 до 400.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: