Прибічника Саакашвілі суд відпустив під заставу в 110 тис. грн

Прибічника Саакашвілі суд відпустив під заставу в 110 тис. грн

Бурцеву вручили підозру невдовзі після того, як Саакашвілі разом з соратниками прорвалися через українсько-польський кордон

Суд відпустив з-під варти соратника лідера партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі, учасника прориву українсько-польського кордону в пункті пропуску «Шегині» Олександра Бурцева.

Про це повідомив один із лідерів «РНС» Давид Сакварелідзе на своїй сторінці у Facebook.

«Через шість місяців ув’язнення суд випустив... добровольця і тяжкохворого на діабет Сашу Бурцева під заставу 110 тис. грн», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Олександру Бурцеву вручили підозру невдовзі після того, як Михайло Саакашвілі разом з соратниками прорвалися через українсько-польський кордон. Тоді суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів без права внесення застави. На це рішення була подана апеляція і 21 вересня колегія суддів розпочала її розгляд, однак оголосила перерву на чотири дні. Весь цей час Олександр Бурцев перебував у СІЗО.

За словами Давіда Сакварелідзе, у Олександра Бурцева важка форма цукрового діабету, відтак він інсулінозалежний. Однак у СІЗО йому не надали необхідних ліків. Не надали медпрепаратів йому і під час засідання у суді.

Коли судді оголосили рішення про те, що запобіжний захід залишається без змін – 60 діб під вартою без можливості внесення застави, Олександр Бурцев втратив свідомість і впав у кому. Зазначається, що він зараз перебуває у реанімації.

Раніше про взяття Бурцева на поруки до Апеляційного суду звернулись сім народних депутатів та лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі.Він особисто був присутній на засіданні суду, однак вироку не дочекався.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: