Прибічників України в Криму набагато більше, ніж здається - Умеров

Прибічників України в Криму набагато більше, ніж здається - Умеров
Фото з відкритих джерел

За оцінками Умерова, 95% кримських татар не сприймають російську юрисдикцію Криму

У Криму невдоволення новою владою з кожним днем зростає, як снігова куля, — про це у інтерв’ю «Главкому» повідомив один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

«Коли сам перебуваєш в Криму, відчуваєш так звану «кухонну політику», яка, з моєї точки зору, підтверджує: 95% кримських татар не сприймають російську юрисдикцію» — стверджує Умеров.

Інша справа, відзначає він, у тому, що далеко не кожний може собі дозволити активно брати участь в заходах, писати в соціальних мережах: «І позиція у кримських татар не змінилась, навпаки, з кожною черговою репресією вона утверджується, це однозначно».

Умеров вважає, що для аргументів достатньо навіть однієї складової: «Людям обіцяли високі пенсії, високі зарплатні, величезні інвестиції. Наразі зарплатня і пенсія такі у Криму такі, як у російській глибинці, ціни — вищі, ніж в Москві чи у Києві».

«Я іноді під час судів або якихось заходів виїжджаю в Сімферополь, — ділиться Умеров. — І ходжу там: якщо пішки йдеш, обов’язково люди зупиняються, пізнають, висловлюють слова підтримки. Прибічників України набагато більше, ніж здається, але менше, ніж хочеться нам».

Нагадаємо: 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова — два роки колонії-поселення.
У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція БПП) Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених.

Повну версію інтрев'ю з Ільмі Умеровим читайте тут: Ільмі Умеров: ФСБ переконувала мене, що Джемілєв і Чубаров розкошують у Києві, а я житиму у камері

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: