Прокуратура передала до суду справу екс-ректора Мельника

Прокуратура передала до суду справу екс-ректора Мельника
фото: Станіслав Груздєв

Колишньому службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років

Слідчим управлінням прокуратури Київської області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, екс-ректор обвинувачується за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України
«Досудовим розслідуванням установлено, що протягом 2007-2008 років екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, відчужив чотири об’єкта державної власності товариству, засновником якого є його дружина та син. Відчужене майно, яке перебувало в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, розташоване в Київській, Хмельницькій областях, а також у м. Сімферополь», - ідеться в повідомленні.
Вартість завданих державі збитків становить понад 33 млн грн, що на момент вчинення кримінальних правопорушень в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.
За скоєне кримінальне правопорушення колишньому службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: