Прокуратура перевірить рахунок, з якого купували квитки на потяг Саакашвілі

Прокуратура перевірить рахунок, з якого купували квитки на потяг Саакашвілі
Епопея з проривом Саакашвілі до України тривала майже добу

Раніше львівський суд надав дозвіл на розкриття даних ще трьох рахунків

Львівський суд надав дозвіл прокуратурі перевірити банківську картку, з якої купувалися квитки на потяг Перемишель-Київ, яким екс-голова Одещини Михайло Саакашвілі намагався повернутися в Україну.

Відповідне рішення ухвалила суддя Галицького районного суду міста Львова Зубачик Наталія Богданівна, повідомляє Громадське.

«У кримінальному провадженні Прокуратура Львівської області звернулася до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до повного номера банківської картки ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» №545708******6640, з якої здійснювалася оплата всіх документів, які підтверджують продаж-покупку проїзних документів на потяг ПАТ «Укрзалізниця» Інтерсіті №715Л «Пшемисль-Львів», — йдеться у тексті ухвали.

За даними слідчих, оплата здійснювалася з 23:00 години 09 вересня 2017 року по 14:00 годину 10 вересня 2017 року.

Слідчі вважають, що саме цим потягом Михайло Саакашвілі збирався повернутися в Україну. Однак, вони не змогли встановити причини, через які потяг так і не зміг рушити з Перемишля.

«Встановлено, що повернення на територію України Михайла Саакашвілі планувалося на потязі ПАТ «Укрзалізниця» Інтерсіті №715Л «Пшемисль-Львів», який з невстановлених причин не відбув зі станції «Пшемисль», — йдеться в ухвалі.

Крім того, 3 вересня львівський суд надав дозвіл на розкриття даних ще трьох рахунків ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК».

Слідчі Національної поліції вважають, що саме з цих трьох рахунків могли фінансуватися мітинги, які спричинили до прориву кордону.

Суд зобов’язав банк відкрити дані про рух коштів на рахунках у період з 01 серпня 2017 року по 26 вересня 2017, а також відкрити дані про власників рахунків.

Раніше повідомлялося, що Держприкордонслужба ініціювала скасування посвідок на проживання шістьом громадянам Грузії, 10 громадянам Грузії заборонено в’їжджати на територію України. Як повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, це особи, які скоїли правопорушення при перетині кордону України 10 вересня разом із Михайлом Саакашвілі.

Як відомо, у жовтні колишній президент Грузії, лідер політичної партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі подав прохання про надання йому політичного притулку в Україні.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечері 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: