Прокуратура погрожує менеджерам авіакомпанії Коломойського 12 роками за гратами

Прокуратура погрожує менеджерам авіакомпанії Коломойського 12 роками за гратами

Службовці МАУ привласнили 10 млн грн аеропорту «Бориспіль», запевняють у Генпрокуратурі

Менеджери авіакомпанії МАУ підозрюються у махінаціях

Правоохоронці відзвітували про викриття злочинної схеми службових осіб авіакомпанії МАУ, які заволоділи грошовими коштами аеропорту «Бориспіль» в розмірі понад 10 млн грн.

Про це повідомила у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«Установлено, що між ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» та державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» укладено договір про спільну діяльність з технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, яку здійснювали працівники МАУ в приміщеннях аеропорту.На різниці обсягу робіт державі завдано збитків на суму понад 10 мільйонів гривень», - написала Сарган.

Зазначається, що прокуратурою Київської області спільно з працівниками СБУ проведено санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження.

«Наразі за процесуального керівництва місцевої прокуратури керуючому спільною діяльністю – колишньому віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великому розмірі) КК України», - додала Сарган.

За її словами, на даний час вирішується питання про оголошення підозри іншим співучасникам злочину.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від семи до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як відомо, авіакомпанію «Міжнародні авіалінії України» пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: