Прокурор Вашингтона подав в суд на Facebook і Google

Прокурор Вашингтона подав в суд на Facebook і Google
Прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон

Facebook і батьківську компанію Google – Alphabet звинуватили в порушенні закону про фінансування виборчої кампанії

Прокурор штату Вашингтон подав в суд на Facebook і батьківську компанію Google – Alphabet, звинувативши їх в порушенні закону про фінансування виборчої кампанії, не надавши громадськості інформації про те, хто був покупцем передвиборної реклами.

Про це повідомляє Reuters.

«Генеральний прокурор штату Боб Фергюсон заявив, що буде домагатися стягнення штрафів з компаній і судового рішення, що вимагає дотримання законодавства штату і покарання за нерозголошення рекламних витрат на вибори з 2013 року», - йдеться у позові.

Як зазначається, за словами генпрокурора, компанії повинні надавати інформацію про ім'я людини або назву організації, що спонсорували рекламу, її загальну вартість і спосіб оплати, а також дату її розміщення.

Прес-служба Facebook повідомила, що соцмережа сподівається на якнайшвидше вирішення проблеми. Також у компанії заявили, що раніше представили необхідні налаштування для користувачів, щоб дізнатися, хто купує політичні оголошення в соціальній мережі.

Представник Google не відразу погодився надати коментар, але потім, для Facebook і Google пообіцяв створити онлайн-архів рекламних оголошень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: