Протести у Єревані: поліція затримала більше півсотні активістів

Протести у Єревані: поліція затримала більше півсотні активістів
Акції протесту у Єревані, 18 квітня
Скріншот з відео

Учасники протестного руху проводять ходу центральними вулицями столиці Вірменії

У середу, 18 квітня, у Єревані поліцейські затримали близько 60 активістів, які  перекрили вулиці, протестуючи проти призначення прем’єр-міністром Вірменії Сержа Саргсяна.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

Один з поліцейських заявив, що людей затримують, щоб розблокувати дорогу.

На площу Франції, де проходить акція протесту, стягнули додаткові поліцейські сили.

У середу учасники організованого опозиційним депутатом Національних зборів Вірменії Ніколом Пашиняном протестного руху проводять ходу центральними вулицями Єревана.

Хода почалася на проспекті Баграмяна, пройшла вулицями Корюна і Чаренца, і дійшла до Єреванського державного університету. Там Нікол Пашинян звернувся до студентів із закликом приєднатися до їх руху, а також до керівництва вишу із закликом не перешкоджати вільному волевиявленню студентів.

Лідер руху повідомив, на площі Республіки о 19:00 відбудеться мітинг.

Потім хода рушила далі по вулиці Алека Манукяна. Наступну зупинку мітингувальники зробили біля будівлі Педагогічного університету.

Нагадаємо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні акції протесту в країні.  

Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Відбулися сутички з правоохоронцями. 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху були доставлені у відділення поліції. 

18 квітня демонстранти відновили вуличні протести.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: