Протести у Венесуелі: США підтримали народ, який виступив проти президента Мадуро

Протести у Венесуелі: США підтримали народ, який виступив проти президента Мадуро
Фото: Cortesía

У ряді районів столиці Венесуели будуються барикади і чути стукіт каструль, який останнім часом символізує у венесуельців протест проти Мадуро

Віце-президент США Майк Пенс у відеозверненні до жителів Венесуели заявив, що президент країни Ніколас Мадуро не має законних підстав претендувати на посаду і ніколи не обирався на посаду в результаті вільних виборів.

Звернення Пенса було опубліковане напередодні запланованих на середу протестів у Венесуелі, до яких закликала Національна асамблея країни, яка вважає перебування Мадуро при владі незаконним. Сам Мадуро не визнає Національну асамблею Венесуели.

У своєму зверненні Пенс заявив, що США підтримують рішення голови Національної асамблеї Хуана Гуаідо затвердити конституційні повноваження цього органу, оголосити Мадуро узурпатором та закликати до створення перехідного уряду.

«Від імені президента США Дональда Трампа, всього американського народу я висловлюю непохитну підтримку Сполучених Штатів у час, коли ви, народ Венесуели, гучніше закликаєте до свободи», - заявив Пенс.

«Ми з вами. Ми підтримуємо вас, і ми продовжуватимемо підтримувати вас, доки не буде відновлено демократію, а ви не повернете собі свободу», - сказав віце-президент США.

Тим часом, як повідомляє El Nacional, масові акції протестів проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро спалахнули в ніч на 23 січня в різних містах країни. Зокрема, в Каракасі між військовими і учасниками демонстрацій відбулися сутички.

У ряді районів столиці Венесуели будуються барикади і чути стукіт каструль, який останнім часом символізує у венесуельців протест проти Мадуро.

Також відомо, що силовики застосували проти мітингувальників сльозогінний газ. Повідомляється про двох загиблих протестувальників.

Нагадаємо, влада Венесуели затримала 27 солдатів за підозрою у підготовці до усунення президента Ніколаса Мадуро від посади президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: