Проти заступника директора НАБУ порушено кримінальну справу за зверненням Мартиненка - ЗМІ

Проти заступника директора НАБУ порушено кримінальну справу за зверненням Мартиненка - ЗМІ

Адвокат: Під час відеозв'язку з фігурантом справи НАБУ Калужанський в незаконний спосіб просив його надати свідчення проти Мартиненка в обмін на закриття справи

Печерський райсуд Києва за зверненням екс-депутата Миколи Мартиненка 5 жовтня зобов'язав Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу проти заступника директора НАБУ Андрія Калужинського через фальсифікацію справи проти Мартиненка. Про це повідомила прес-служба колишнього депутата з посиланням на його адвоката Петра Бойка.

«Микола Мартиненко ще у вересні звернувся до Генпрокуратури із заявою про вчинення одним із керівників НАБУ Калужинським кримінального правопорушення. Цей заступник директора разом із іншими керівниками НАБУ бере активну участь у фальсифікації кримінальних справ проти Мартиненка. Зокрема, під час відеозв'язку з фігурантом іншої справи НАБУ пан Калужинський в незаконний спосіб просив його надати будь-які свідчення проти Мартиненка в обмін на закриття справи. Заступник директора НАБУ (!) намагався тиснути на сторонню людину для того, щоб вона звела наклеп на Мартиненка. Про це є відповідні відеодокази», - наголосив адвокат.

Бойко нагадав, що НАБУ майже 2 роки намагається сфабрикувати звинувачення проти Миколи Мартиненка та активно піариться на згадках його імені. Захисник вважає, що тепер до політичних мотивів переслідування Мартиненка з боку НАБУ додалась і особиста помста з боку керівництва бюро.

«Микола Мартиненко неодноразово заявляв, що через ці фальсифікації буде вимагати кримінальної відповідальності для всіх причетних, починаючи з керівників НАБУ. Кримінальна справа проти заступника директора Калужинського – лише перший крок. У відповідь ми не можемо виключати неадекватних та необґрунтованих дій НАБУ проти Мартиненка. Мета - особиста помста з боку керівників НАБУ і конкретно пана Калужинського», - відзначив Бойко.

Для збільшення натисніть на зображення

799838_1_w_590_lq

Водночас, відповідно до інформації, вказаної на сайті НАБУ, посада працівника Калужинського - керівник Головного підрозділу детективів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: