Путін дасть зрозуміти, хто тут головний: три сценарії розвитку подій за версією The Guardian

Путін дасть зрозуміти, хто тут головний: три сценарії розвитку подій за версією The Guardian
Фото ruspravda.info

Цього літа склалися сприятливі передумови для вторгнення Росыъ в Украъну

Ще одна військова наступальна операція президента РФ Путіна цілком можлива, пише The Guardian.

«Попередні вторгнення Путіна збігалися з Олімпійськими іграми, коли увага міжнародного співтовариства відвернута  на щось інше або західні чиновники знаходяться у відпустках», - йдеться в статті.

На думку журналістів видання, цього літа склалися і інші сприятливі передумови для вторгнення. «США паралізовані президентськими виборами, а кандидат від республіканців Трамп натякнув, що, ставши президентом, можливо, визнає російську анексію Криму», - пише автор. Європа в сум'ятті через рішення британців вийти з ЄС та міграційної кризи.

Видання вважає, що можливі три сценарії подальшого розвитку подій: «1. Путін спробує скористатися черговою кризою, щоб переконати країни ЄС скасувати санкції. 2. Він готує обмежену військову вилазку, можливо, для створення «коридору безпеки», в який, безсумнівно, буде включена електростанція в українському Херсоні. 3. Він планує щось більш масштабне».

На думку автора, створення сухопутного коридору в Крим - спокусливий варіант, оскільки він врятує Крим від поточних складнощів з водо- та електропостачанням, а також одним махом вирішить короткострокові і довгострокові проблеми з інфраструктурою. До того ж «в очах Кремля нова авантюра в  Україні остаточно продемонструє слабкість Заходу», йдеться в статті.

«У момент, коли американські плавчині відкрито висміюють в басейні своїх російських суперниць, це також стане помстою за скандал з допінгом і спроби міжнародних організацій усунути російських спортсменів від Олімпіади», - додає автор. За його припущенням, Путін дасть зрозуміти, хто тут головний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: