Лицемірству нема межі. Путін заявив, що Росія не втручається у церковні справи України

Лицемірству нема межі. Путін заявив, що Росія не втручається у церковні справи України

«Зрозуміло, що Росія не має наміру втручатися в церковні процеси, тим більше на території сусідньої суверенної держави», - заявив Путін сербському виданню

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія не має наміру втручатися в церковні процеси в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю сербському виданню «Вечірні новини», повідомляє сайт Кремля.

Путін зазначив, що створення Православної церкви України і отримання Томосу про автокефалію є «спробою легалізувати під юрисдикцією Стамбула існуючі в Україні розкольницькі громади, що є грубим порушенням православних канонів».

Президент Росії сказав, що нова церква «є виключно політичним, світським проектом», і мета ПЦУ - «розділити народи Росії та України», а сама Українська церква «повністю підконтрольна Стамбулу», тоді як Московська церква «абсолютно незалежна у своїх діях» і «зберігає винятково канонічну єдність з Російською православною церквою».

«Зрозуміло, що Росія не має наміру втручатися в церковні процеси, тим більше на території сусідньої суверенної держави. Але ми бачимо, яку небезпеку, в тому числі і для світового православ'я, представляють подібні експерименти і грубе втручання держави у релігійну діяльність», - заявив Путін.

Раніше повідомлялося, що новообрана президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що «не може ускладнювати ситуацію», привітавши українців зі створенням Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: