Путін запевнив, що для РФ не проблема заморозити видобуток нафти

Путін запевнив, що для РФ не проблема заморозити видобуток нафти
Володимир Путін

Путін називає високою ймовірність заморожування видобутку нафти

Президент Росії Володимир Путін називає дуже ймовірним досягнення угоди провідних світових виробників нафти про скорочення видобутку.

Виступаючи на прес-конференції в Лімі 20 листопада після саміту групи Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці (АТЕС), Путін заявив, що Москва не має жодних заперечень щодо дій членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). «Ми зробимо все, що наші партнери з ОПЕК очікують. Заморозити обсяг видобутку нафти не є проблемою для нас», – вказав російський лідер.

Представники ОПЕК і країн, які не входять до цієї організації, включно із Росією, зустрінуться 30 квітня у Відні, щоб остаточно домовитися про заморожування видобутку на досягнутих рівнях.

Як повідомлялося раніше, нездатність змусити Росію, Казахстан, Азербайджан, Бразилію, Мексику та інших виробників поза межами ОПЕК приєднатися до обмежень спричинила 31 жовтня падіння цін на сировину майже на 4%.

В кінці вересня члени організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) на зустрічі в Алжирі домовилися про обмеження обсягів видобутку нафти з листопада. Видобуток буде обмежено до 32,5 млн барелів на добу. На даний момент країни-учасники ОПЕК можуть добувати до 33,24 млн барелів нафти в день.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: