Путіна звинуватили у найбільшій крадіжці вуглеводнів в історії

Путіна звинуватили у найбільшій крадіжці вуглеводнів в історії
Фото Газета.Ru

Bild: Те, що Путін видавав за повернення Криму Росії, насправді – нафтогазова війна

У тіні окупації Криму шеф Кремля затіяв найбільшу крадіжку вуглеводнів в європейській історії. Загальна вартість видобутку, яка до анексії Криму була власністю державної української компанії «Нафтогаз України» та її дочірнього підприємства «Чорноморнафтогаз», становила понад 50 млрд євро, пише німецьке видання Bild.

За інформацією Bild, Росія незаконно привласнила родовища вуглеводнів як на Чорноморському шельфі біля берегів Криму, так і всередині півострова: йдеться загалом про незаконну промислову діяльність на 18 нафтогазових родовищах, а також про присвоєння «нечувано дорогих» бурових установок, бурової техніки, флотилії, 2,5 тис. км труб і пристроїв для вантажних операцій.

«Те, що Путін видавав за повернення Криму під крило Росії, насправді не що інше, як нафтогазова війна», – йдеться в статті.

«Весь абсурд ситуації полягає в тому, що Україна змушена імпортувати нафту і газ з Росії і покривати старі газові борги перед Москвою – грабіжник Путін за один тільки минулий рік зажадав від Києва понад 2 млрд євро! Більш того, вимоги щодо виплат підтримують як ЄС, так і федеральний уряд у Берліні», – йдеться у статті.

Москва і кримська влада стверджують, що не займаються розвідкою і видобутком вуглеводнів у Чорному морі. «Однак знімки, зроблені розвідниками-безпілотниками української берегової охорони, показують: російські компанії видобувають там нафту і газ і займаються розвідкою і підготовкою нових родовищ», – повідомляє видання.

Як стверджує Bild, лише в 2014 році Росія незаконно отримала з надр 2 млрд кубометрів газу, в 2015 році – 1,8 млрд, а в першій половині 2016 року – понад 0,86 млрд кубометрів. «Крім того, за 2014-2015 роки були незаконно пробурені чотири нові свердловини біля узбережжя Одеси – Росія викачує там український газ з 15 свердловин», – йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: