Рабінович: Медведчук правильно використовує кумівство

Рабінович: Медведчук правильно використовує кумівство
Нардеп Вадим Рабінович

Рабінович вдячний Медведчуку за можливість зустрітися з Карпюком

Незважаючи на заборону в'їзду в Росію, завдяки допомозі Віктора Медведчука народний депутат України Вадим Рабінович зміг отримати одноразовий пропуск і зустрівся у Володимирі з засудженим в РФ українцем Миколою Карпюком. Про це Рабінович розповів в ефірі NewsOne.

За словами нардепа, з «патріотів» зустрітися з Карпюком йому ніхто не допоміг.

«У нас всі патріоти. Обкрадати країну - патріоти, кричати - патріоти, щось зробити - не патріоти. Сьогодні за ґратами сидять реально українські патріоти. І єдина людина, яка допомогла мені зрушити брилу цю - Віктор Медведчук. Я зараз дуже багато знаю про ситуацію з полоненими і можу вам сказати, що дві єдиних людини в країні, які щось зробили реальне для звільнення полонених, - це глава СБУ Грицак і Віктор Медведчук. Саме Медведчук причетний до того, що 404 українських людини, патріоти (я не скажу хто там патріот - ми всі патріоти своєї країни), 404 душі він повернув сюди. І ось я хочу зараз сказати тим, від кого вічно чую: «Медведчук не такий, не такий». Ви, паразити, одну людину витягніть. Одну. Або врятуйте хоча б у своїй країні», - заявив нардеп.

Карпюк під час зустрічі попросив передати українцям такі слова: «Ненависть, агресія, злість - це не в характері, це не в архетипі українця. Архетип українця - це любов, добро, взаємоповага. Повага до чужої думки. Українці завжди були толерантними у ставленні до інакомислячих. Поважали думку тих людей, які мають свою власну думку. Навіть якщо вона їм не подобалася. Тільки таким чином можна будувати державу. А на ненависті і агресії нічого не побудуєш. Людина приходить в цей світ для того, щоб творити. Любов, добро, правда - це інструменти творчості. А ненависть, агресія, злість - це інструменти руйнування».

Рабінович нагадав, що згідно з Біблією, людина, яка рятує одну душу, - рятує світ.

«Ось 404 світи Медведчук врятував. 404! Так кланяйтесь в ніжки і скажіть «спасибі». Мені розповідають, що у нього кум Путін. Що я можу сказати? Дуже важливо, коли у тебе хороший кум, використовувати його для користі своєї країни. Медведчук, я вважаю, правильно використовує своє кумівство, якщо ми можемо отримати 404 людини. А ось ці «патріоти», що на нього гавкають, - вони нічого зробити не можуть. Тому ще раз скажу: я вважаю, що він зробив більше в 100 разів, ніж вони всі, і «шана йому велика»! Я повернувся з Володимира з чітким розумінням одного: нам потрібен місток, і цей місток сьогодні - Медведчук. Якщо ще він мені допоможе витягнути до кінця Миколу, то я не знаю, я вже говорив, що я свічку піду поставлю», - пообіцяв народний обранець.

Рабінович також повідомив, що за три роки в ув'язненні Карпюку ніхто з «патріотів» жодного разу не передав передачі і не написав слів підтримки.

«За три роки, що він там сидить, людині листи не передали. Де підтримка? Де та країна, за яку він боровся? Тому байки не треба мені розповідати. Я підвів свій підсумок. Я вважаю, що треба витягнути всіх. Війна закінчується тоді, коли ми витягнемо всіх хлопців, всіх дівчат, які там знаходяться. А те, що вони з різних полюсів, або хтось говорить більше українською або «розуміє» інакше, так це не наша справа. Це одна сім'я українська, велика родина, і досить паразитам розділяти її на частини. Досить вже!»- емоційно закликав Рабінович.

Відповідаючи на уточнююче запитання ведучого, депутат також пояснив, що, незважаючи на заборону російської влади, йому вдалося побувати на території РФ і зустрітися з Карпюком.

«Медведчука ви самі запитаєте, кого він попросив. Але його участь виявилася вирішальною. Тому що два роки я йшов іншими каналами, і всі вони мені «допомагали», всі «робили», і - не рухалося з місця. Тому що всі патріоти більше язиком», - заявив Рабінович.

Нардеп заявив, що сам особисто активно займається Карпюком.

«І буду знову звертатися, куди можу. У тому числі знову до Медведчука і ще до інших людей, якщо не вистачить Медведчука. Але поки на зустрічі його вистачило», - підсумував Рабінович.

Нагадаємо, раніше лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук в інтерв'ю Financial Times заявляв про те, що його дружба з президентом РФ допомагає Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: