Рабінович: Ми повинні чесно відповісти собі на питання, що сталося під час Євромайдану?

Рабінович: Ми повинні чесно відповісти собі на питання, що сталося під час Євромайдану?
Вадим Рабінович 

Народний депутат зазначив, що історію часто перекручують, а правду - спотворюють

Для подальшого розвитку України і примирення жителів країни необхідно довести до кінця розслідування подій на Майдані Незалежності в Києві під час Революції гідності і оголосити його результати українцям. Таку думку в ефірі телеканалу «112 Україна» висловив народний депутат, глава парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.

«Я хочу, щоб ми з вами відповіли на одне просте запитання: що сталося під час революції? Нам треба знати, хто стріляв. Я не кажу, що стріляли ось ці або ось ці. Але нам треба знати, хто це зробив, хто пролив кров українців. У мене є (і я їх, як то кажуть, долучив до справи) показання досить високопоставлених сьогодні діючих грузинських керівників, в тому числі і міністра внутрішніх справ, який говорить, що привезли людей такі й такі - прізвища називає. Ми повинні їх допитати? Ми повинні собі відповісти на питання: що сталося?»- підкреслив парламентарій.

Він зазначив, що історію часто перекручують, правду - спотворюють. Як приклад цього він назвав нещодавній суд, який виправдав колишнього голову Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького.

«Пам'ятаєте екс-главу Донецької обласної адміністрації Андрія Шишацького, якого весь час звинувачували, говорили, що він злочинець? Суд закрив справу, сказав, що немає складу злочину, ніякої підтримки «ДНР» не було. Минуло три з половиною роки. І суд виносить рішення, що взагалі складу злочину немає. А за що ж ви кров пили людині три з половиною роки? Для чого відразу оголошувати: ось ці винні, ці - не винні? Так не робиться. Тому тепер давайте розбиратися. Якщо умовно Шишацький не винен і той не винен - а хто винен? Хто це все робив? Хто стріляв, хто вбивав? Не у мене ж в руках слідство - у них. У тих, хто, завдяки революційному пориву людей, прийшов до влади», - констатував народний депутат.

Лідер партії «За життя» також звернувся до уряду і правоохоронним органам, закликаючи виконати свій обов'язок - надати українцям результати розслідування подій на Майдані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: