Рада ЄС голосуватиме за €1 млрд для України наприкінці червня

Рада ЄС голосуватиме за €1 млрд для України наприкінці червня
Рада ЄС

Кредит обсягом 1 млрд євро призначений для покриття в Україні дефіциту зовнішнього фінансування в 2018-2019 роках

У Європарламенті повідомили, що схвалення Радою ЄС нової програми макрофінансової допомоги для України в розмірі 1 мільярд євро очікується 26 червня.

«Європарламент проголосував за допомогу в розмірі 1 млрд євро Україні... Після голосування в Європарламенті Рада ЄС, як очікується, схвалить цю допомогу 26 червня», - йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві ЄП.

Зазначено, що цей кредит обсягом 1 млрд євро призначений для покриття в Україні дефіциту зовнішнього фінансування в 2018-2019 роках.

Як зазначається, для виплати двох траншів протягом 2,5 років Україна повинна виконати певні умови.

Зокрема, Європарламент наполягає на тому, що Україна повинна прийняти «жорсткі антикорупційні заходи, включаючи створення Антикорупційного суду до початку виплат».

Європарламент 13 червня підтримав виділення Україні нової макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро з застереженням, що Україна повинна прийняти «жорсткі антикорупційні заходи, включаючи створення Антикорупційного суду до початку виплат». 

У заяві депутати ЄП наголосили, що попередньою умовою для надання кредиту для України визначені «ефективні демократичні механізми - у тому числі багатопартійна парламентська система, - верховенство права і права людини». У ньому також підкреслюється, що використання допомоги ЄС має сприяти скороченню бідності і створення робочих місць в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: