Рада скасувала конкурси на посади глав місцевих адміністрацій

Рада скасувала конкурси на посади глав місцевих адміністрацій

Законом внесено зміни до законодавства в частині призначення та звільнення голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби».

За відповідний законопроект №7126 у цілому проголосували 234 народних депутата.

Законом внесено зміни до законодавства в частині призначення та звільнення голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, керівників центральних органів виконавчої влади (їх заступників), які не входять до складу Кабміну, тимчасового виконання обов’язків за вакантною посадою категорій «А» і «Б», повноважень керівника служби в місцевих державних адміністраціях.

Як пояснив депутат від «Блоку Петра Порошенко» Мустафа Найєм, таким чином Верховна Рада скасувала конкурси на посади глав місцевих державних адміністрацій та їх заступників, повернувши президенту право їх одноосібного призначення.

«Крім цього закон скасував вимогу про поділ політичної діяльності і державної служби. Губернатори і їх заступники, як в старі добрі часи, знову зможуть займатися політикою на державній службі, фактично очолюючи передвиборні штаби президента і правлячої партії на парламентських і президентських виборах», – зазначив Найєм на своїй сторінці в мережі Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: