Рада виділила 7,1 млрд гривень на оборону та безпеку

Рада виділила 7,1 млрд гривень на оборону та безпеку
У змінах до Держбюджету-2016 передбачено фінансування для армії, МВС, СБУ

Відповідний законопроект підтримало 265 депутатів

Верховна Рада додатково виділила на оборону і безпеку 7,1 млрд грн. Відповідний законопроект підтримало 265 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його підготовано з метою збільшення видатків для потреб оборони та безпеки держави, виконання закону України «Про державну службу» та вирішення інших нагальних питань.

Зазначається, що законопроект є збалансованим і передбачає збільшення витрат на оборону і безпеку в сумі 7,1 млрд грн, з них на грошове забезпечення – 6,3 млрд грн. Зокрема, додаткові витрати передбачені для Міноборони у сумі 3 800 млн грн, Національної поліції – 2 004,8 млн грн (з урахуванням перерозподілу в системі органів МВС), адміністрації Держприкордонслужби – 963,5 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – 50 млн грн, Головного управління розвідки Міноборони – 175 млн грн, Служби безпеки – 128,5 млн грн, Управління держохорони – 51 млн грн, Держспецтрансслужби – 5,4 млн гривень.

Також з метою забезпечення виконання норм закону україни «Про державну службу» збільшено видатки на оплату праці з нарахуваннями працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій і закордонних дипломатичних установ України на 1,5 млрд гривень.

Крім того, з метою забезпечення фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які потребують у 2016 році державної підтримки, збільшуються витрати Мінрегіону за бюджетною програмою «Державний фонд регіонального розвитку» на суму 950 млн гривень.

За бюджетною програмою «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції» передбачено збільшити витрати на 420 млн грн «для фінансового збалансування вугільної галузі та недопущення соціальних вибухів серед шахтарів».

Як повідомляв «Главком», сьогодні в Раду приїхав Володимир Гройсман на розгляд змін до бюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: