Рада звільнила 29 суддів з 33 запланованих

Рада звільнила 29 суддів з 33 запланованих
Фото УНІАН

Депутати голосували щодо двох суддів 29 разів

Верховна Рада України на позачерговому пленарному засіданні в четвер, 29 вересня, звільнила за порушення присяги 29 суддів з 33, яких планувалося звільнити сьогодні.

Відзначимо, по двом суддям Апеляційного суду Києва, яких звинувачують у винесенні неправосудних рішень щодо учасників Майдану, парламент провів у сумі 29 голосувань.

Позачергове засідання тривало 4,5 години, при цьому перерва у роботі Ради не оголошувався.

Після цього спікер Андрій Парубій закрив засідання, нагадавши, що наступного разу депутати зберуться у сесійній залі у вівторок, 4 жовтня.

Як повідомлялось, під час позачергового засідання не обійшлося без сварок. Зокрема, лідер фракції Олег Березюк, нарікаючи на погану відвідуваність сьогоднішнього засідання парламенту, заявив, що «олігархічна кліка» сказала своїм «слугам» не приходити сьогодні в парламент. Після чого йому зробив зауваження перший заступник голови Регламентного комітету Павло Пинзеник.

Після цього голова БПП Ігор Гринів посварився з лідером Радикальної партіїї Олегом Ляшком.

Нагадаємо, 27 вересня президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду зібрати позачергове засідання парламенту для звільнення суддів.

«Звернувся до голови Верховної Ради із закликом скликати до 30 вересня позачергове засідання парламенту для звільнення за порушення присяги всіх суддів, щодо яких внесено подання Вищою радою юстиції, в тому числі тих, які причетні до незаконних арештів майданівців», – написав Порошенко.

Пізніше спікер парламенту Андрій Парубій підписав розпорядження про позачергове скликання Верховної Ради на 29 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: