Радбез ООН скликає екстрене засідання, але не щодо України

Радбез ООН скликає екстрене засідання, але не щодо України
Радбез ООН

Сьогодні відбудеться лише екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо випробування Іраном балістичних ракет

Сьогодні, 31 січня, Рада Безпеки ООН збереться на екстрене засідання у зв’язку з даними про випробування Іраном балістичних ракет. Українське питання, пов’язане із загостренням ситуації російської агресії в Авдіївці, Радбез не розглядатиме сьогодні.

Раніше представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що Україна скликатиме екстрене засідання Ради Безпеки ООН, якщо атаки бойовиків в Авдіївці не припиняться.

«Вимагаємо від Росії припинити бойові дії на сході України і дотримуватися режиму припинення вогню», – написав Єльченко у своєму звернені, яке розмістив у Twitter.

Він також розповів генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну, що протягом останніх двох днів російські окупаційні війська здійснюють масовану атаку вздовж лінії зіткнення, використовуючи «Гради», виликокаліберну артилерію і танки.

«Внаслідок атак без води і електрики можуть залишитися понад 400 тис. осіб», – наголосив Єльченко.

«Якщо протягом ночі атаки бойовиків в Авдіївці не припиняться, ми будемо скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН», – написав він у своєму твіті.

Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав усі сторони на Донбасі негайно припинити воєнні дії і дотримуватися режиму припинення вогню. 

Нагадаємо, вже третю добу Авдіївка перебуває під масованими обстрілами бойовиків. У місті, де немає світла, води та опалення, оголошено надзвичайний стан. На місці головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським розгорнуто оперативний штаб, куди увійшли посадові особи ВЦА та силовики. Президент України Петро Порошенко сьогодні, 31 січня, збирає військовий кабінет Ради національної безпеки і оборони через загострення ситуації в районі Авдіївки.

За дві останні доби внаслідок загострення бойових дій під Авдіївкою загинуло семеро українських військових, ще 35 було поранено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: