Радіо «Шансон» перевірять через пісню про російський спецназ

Радіо «Шансон» перевірять через пісню про російський спецназ

«Радіо Шансон» транслювало пісню із прославлянням героїзму російських військових

25 серпня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення призначити позапланову перевірку радіо «Шансон» стосовно дотримання вимог абзацу четвертого ч. 2 ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
Як повідомляє прес-служба Нацради, 14 серпня цього року в ефірі радіостанції зафіксовано трансляцію музичного твору Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ»), у якому містяться такі рядки: «Солдат своей страны, ты заслужил награду… Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаешь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берешь и льются песни русского спецназа…» Зазначене свідчить про популяризацію та пропаганду правоохоронного органу держави-агресора.
«Також на цей факт звернула увагу гр. Горянська Анна, звернення якої стосовно трансляції радіо «Шансон» пісні із прославлянням героїзму військових держави-агресора було переслано до Національної ради Міністерством інформаційної політики», – йдеться у повідомленні Нацради з питань телебачення і радіомовлення.
«Відповідно до абзацу четвертого ч. 2 ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв'язування війни, агресивних дій або їхньої пропаганди», – нагадує Нацрада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: