Radiohead звинувачують Лану Дель Рей у плагіаті - The Sun

Radiohead звинувачують Лану Дель Рей у плагіаті - The Sun
Лана Дель Рей

Співачку підозрюють у запозиченні мелодії синглу Radiohead «Creep»

Британський рок-гурт Radiohead може подати в суд на американську поп-співачку Лану Дель Рей за порушення авторських прав. Про це повідомляє The Sun.

Співачку підозрюють у запозиченні мелодії синглу Radiohead «Creep» для своєї композиції «Get Free». Ця пісня входить у п'ятий студійний альбом Лани Дель Рей «Lust for Life», який вийшов в 2017 році і лідирував у хіт-парадах США і Великої Британії.

За словами джерела видання, обидві команди юристів музикантів намагаються вирішити справу кулуарно і не доводити її до суду. При цьому музиканти Radiohead мають намір домогтися або отримання компенсації, або включення своїх імен в список співавторів пісні для того, щоб далі отримувати авторські відрахування. Зараз у «Get Free» троє авторів — Лана Дель Рей, Кірон Мензес і Рік Ноуелс.

Численні коментатори на YouTube відзначають, що послідовність акордів і структура мелодії обох композицій дійсно збігається.

Зазначимо, раніше подібності з хітом знаходили з піснею Сема Сміта «Midnight Train».

Крім того, самих Radiohead звинувачували в тому, що вони запозичили мелодію «Creep» з треку «The Air That I Breathe» 1972 року гурту The Hollies.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: