Радіостанції готові до збільшення квоти на українські пісні до 30% - Нацрада

Радіостанції готові до збільшення квоти на українські пісні до 30% - Нацрада

У жовтні Нацрада провела моніторинг 16 загальнонаціональних радіостанцій на предмет виконання вимог закону

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинский повідомив, що українські радіостанції готові до збільшення квоти на українські пісні до 30% з 8 листопада 2017 року. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Костинський зазначив, що в жовтні Нацрада провела моніторинг 16 загальнонаціональних радіостанцій на предмет виконання вимог закону про мовні квоти. Так, у результаті перевірки порушень виявлено не було.  

«У середньому кількість пісень українською мовою 12-ти мережевих радіостанцій склала 32%, що дає підстави стверджувати, що мовники готові до збільшення з 8 листопада квоти з 25 до 30%. Кількість ведення передач державною мовою на цих радіостанціях у середньому становить 80,8%, тоді як закон вимагає 50%, а з 8 листопада - 55%», - написав член Нацради.

Нагадаємо, на початку жовтня глава комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар стверджувала, що українські радіокомпанії перевиконують план по квотам.

На перший рік дії закону частка українського медіаконтенту повинна була складати не менше 25%, але вже зараз його частка становить всі 40%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: