Радника президента Молдови вигнали із засідання парламенту

Радника президента Молдови вигнали із засідання парламенту
Радник Ігоря Додона Максим Лебединський

За словами Канду, Лебединський своєю поведінкою порушив регламент парламенту

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду вигнав із засідання парламенту президентського радника Максима Лебединського.

Про це пише Deschide.

«Ми впораємося і без вас», - сказав Канду Лебединському, додавши, що він в парламенті, щоб представляти інтереси президента, а не «нападати на когось».

За словами Канду, Лебединський своєю поведінкою порушив регламент парламенту.

Лебединський взяв слово під час обговорення ініціативи Ліберальної партії зі створення слідчої комісії для розслідування висилки з країни співробітників турецьких ліцеїв Orizont.

У ході виступу Лебединський звинуватив лідера комуністів Владіміра Вороніна і лібералів, які «делегували віце-директора Служби інформації і безпеки», і він нібито несе відповідальність за операцію з визнання турецьких громадян небажаними особами в Молдові.

Президент Ігор Додон раніше спростував повідомлення молдовських ЗМІ про те, що висилка громадян за розпорядженням турецької влади є однією з умов, пов'язаних з пожертвуванням Анкарою $10 млн на реконструкцію президентської резиденції у Молдові.

Затримані були вчителями та офіційними особами в мережі ліцеїв, спочатку створеної рухом американського мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада вважає відповідальним за невдалий переворот у Туреччині у 2016 році.

Туреччина чинить тиск на країни з метою депортації людей, які, як вважають, пов'язані із навчальними закладами, які фінансуються Гюленом, рух якого Анкара оголосила терористичною організацією.

Таким чином, рішення вислати небажаних Ердогану громадян Туреччини з Молдови ЗМІ пояснюють саме «проханням» Анкари.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: