Ректор КНУ ім. Шевченка не задекларував земельні ділянки та бізнес дружини

Ректор КНУ ім. Шевченка не задекларував земельні ділянки та бізнес дружини
Леонід Губерський

Леонід Губерський каже, що не знав про бізнес дружини

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський не задекларував за 2016 рік три земельних ділянки, які належать його дружині Ларисі. Про це йдеться в рішенні Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) про результати повної перевірки електронної декларації Губерського за 2016 рік, представленому на запит «Українських Новин».

Перевірка НАЗК установила, що дружині Губерського належать дві земельні ділянки в Чернівецькій області площею по 500 кв. м кожна, а також земельна ділянка площею 888 кв. м у Київській області.  Ринкова вартість цих земельних ділянок становить близько 40 тис. грн.

Губерський пояснив відсутність даних про нерухомість в е-декларації тим, що на момент її заповнення не знав про земельні ділянки. Тільки після подачі декларації дружина повідомила про наявність у її власності цієї нерухомості.

У травні 2017 року Губерський просив НАЗК вважати недекларування земельної ділянки в Київській області ненавмисним і дозволити йому внести відповідні зміни в декларацію.

Крім того, ректор не вказав відомості про 16,5% частки дружини в компанії «Євросервіс ЛТД» (28,9 тис. гривень), 100% частки в компанії «Адвокатська компанія «Віллар» і 45% частки в компанії «Інститут законодавчих досліджень» (112,5 тис. гривень).

У поясненнях Губерського йдеться, що він також не знав про наявність у дружини корпоративних прав в останніх двох компаніях, а права на компанію «Євросервіс ЛТД» було передано дружиною в грудні 2015 року. Також Губерський не надав НАЗК у повному обсязі документи, які підтверджують його грошові активи. Зокрема, в НАЗК відсутні дані, які підтверджують наявність у дружини 168 тис. грн на банківських рахунках.

За результатами перевірки НАЗК установило невірогідність задекларованих відомостей на загальну суму 46,4 тис. гривень, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Ця сума не враховує вартість незадекларованої земділянки в Київській області, оскільки Губерський почав всі необхідні заходи, і в НАЗК немає підстав вбачати намір в діях ректора. Тепер Губерський має подати виправлену декларацію за 2016 рік.

Як повідомлялось, за 2016 рік Губерський задекларував 888 тис. 878 гривень доходів і 1 млн 199 тис. грн на банківських рахунках. Ректор володіє гаражем (18 кв. м) у Києві, а дружина - квартирою (190 кв. м) у Києві й автомобілями Lexus RX 350 2007 року випуску й Audi А6 2005 року випуску.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: