РФ і Туреччина готові дати більше часу на формування демілітаризованої зони в Сирії

РФ і Туреччина готові дати більше часу на формування демілітаризованої зони в Сирії

Радник ООН із гуманітарних питань зазначив, що Дамаск відмовився від закону, який би дозволяв експропріацію майна і землі біженців

Радник ООН із гуманітарних питань Ян Егеланн заявив про те, що Анкара і Москва готові дати іще час для формування демілітаризованої зони в районі провінції Ідліб.

Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Про формування відповідної зони у вересні домовилися президенти РФ і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Ердоган. Очікувалося, що до понеділка, 15 жовтня, район глибиною в 15-20 кілометрів по периметру зони контролю повстанців буде вільний від зброї і джихадистів.

Проте, як відзначив Егеланн, залишаються питання, як на практиці функціонуватиме відповідна зона. Також його цікавить те, що буде із угрупованнями терористів в районі демілітаризованої зони, якщо вони відмовляться скласти зброю.

Радник ООН із гуманітарних питань також додав, що Дамаск відмовився від закону, який би дозволяв експропріацію майна і землі біженців.

Сама домовленість між РФ і Туреччиною про створення демілітаризованої зони в сирійській провінції Ідліб допомогла попередити широкомасштабний наступ сил Дамаску при підтримці РФ і Ірану. Результатом цього наступу могла стати гуманітарна катастрофа, оскільки на непідконтрольній Башару Асаду території на північному-заході Сирії зібралося до 3 млн. осіб.

Раніше повідомлялося, що уряд Сирії заявив про надання амністії тим, хто дезертирував із армії, а також тим, хто ухилявся від служби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: