РФ відмовилась від обміну росіян на українських полонених до Нового року

РФ відмовилась від обміну росіян на українських полонених до Нового року
Росія відмовилась обмінювати своїх громадян

Україна запропонувала, аби обмін відбувся до Нового року, проте, Росія відмовилась від цієї пропозиції

Росія відмовилась обмінювати своїх громадян, які відбувають покарання в українських в'язницях на українських в'язнів у російських тюрмах. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук.

За його словами, на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську, Україна запропонувала, аби обмін відбувся до Нового року, проте, Росія відмовилась від цієї пропозиції.

«Україна не вперше внесла пропозицію про обмін до Нового року: 23 російських громадян, які відбувають покарання за тяжкі злочини у місцях позбавлення волі України на 23 українських в'язнів у Московських тюрмах. Росія відмовилась», — заявив Марчук.

Він розповів, що українська сторона наполягатиме у наступному році розглянути питання по скасування результатів так званих виборів на окупованому Донбасі. Перше засідання у 2019 році відбудеться 16 січня.

Нагадємо, 19 грудня відбулось останнє в цьому році засідання Тристоронньої контактної групи: Україна та ОБСЄ запропонували режим тиші на Донбасі до новорічних свят: це обговорять 27 грудня скайпом.

Востаннє обмін заручників відбувся 27 грудня 2017 року. Це перший за два роки та найбільший обмін. За даними СБУ,  на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: