РФ визначила «іменні» дотації для окупованого Криму і Чечні

РФ визначила «іменні» дотації для окупованого Криму і Чечні

Уряд Росії виділить окупованому Криму близько 10,4 млрд гривень

Уряд РФ визначив розміри бюджетної допомоги анексованому Криму, Севастополю і Чечні, «іменні» дотації на балансування бюджетів у розмірі 46 млрд рублів (близько 23 млрд гривень). Про це повідомляє РБК з посиланням на поправки російського уряду до другого читання бюджету.

Як пише видання, Криму виділять 23,2 млрд рублів (близько 10,4 млрд гривень), місту Севастополю – 5,4 млрд рублів (близько 2,4 млрд гривень). Чечня отримає 17,1 млрд рублів.

Іншим регіонам «іменні» дотації на збалансованість не передбачені, випливає з урядових поправок до другого читання.

При цьому, як зазначає РБК, уряд ніяк не пояснює, навіщо знадобилися окремі дотації на збалансованість Чечні, Криму і Севастополю.

Підконтрольна Кремлю влада Криму склала свій проект трирічного бюджету без дефіциту. Згідно її фінансового плану, щороку місцева скарбниця зростатиме приблизно на 10 мільярдів рублів (на 4,5 млрд гривень) – до позначки в 190 мільярдів рублів (до 86,2 млрд гривень) в рік. Дефіцит при цьому залишиться нульовим.

Кримські чиновники очікують зростання інвестицій, промислового виробництва і будівництва. Тільки 2018-го на розвиток економіки півострова витратять 76 мільярдів рублів (більше ніж 34,5 млрд гривень), майже половину всього бюджету Криму на наступний рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: