Річниця депортації кримських татар: Порошенко пригрозив покарати «сучасних злочинців»

Річниця депортації кримських татар: Порошенко пригрозив покарати «сучасних злочинців»
Петро Порошенко

Сьогодні весь світ згадує жахливі події 1944 року, - президент

Президент Петро Порошенко поділяє біль від депортації кримськотатарського народу, яку влаштував Радянський Союз під час Другої світової війни. 

«Сьогодні весь світ згадує жахливі події 1944 року. Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль», – написав він у Twitter. 

«Ми ніколи не забудемо злочину радянського режиму», – додав президент.


b_03

Впевнений, що й сучасні злочинці понесуть покарання за окупацію Кримського півострова, і український Крим знову стане вільним.  «Впевнений, що й сучасні злочинці понесуть покарання за окупацію Кримського півострова, і український Крим знову стане вільним», – заявив Порошенко.

Цього року 18 травня виповнюється 74 роки від початку депортації кримських татар.

Після анексії Криму в 2014 році Росія почала переслідування і репресії проти багатьох кримських татар, деякі з них вже засуджені за свою проукраїнську позицію, а деякі перебувають під слідством.

Як повідомлялось, в окупованому Сімферополі напередодні затримали учасників акції «Запали вогник у своєму серці», що проходила до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. 

Як відомо, 18 травня 1944 року з півострова до Середньої Азії відправили перший ешелон кримських татар. Всього депортували понад 180 тисяч людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: