Рішення про дзеркальне ембарго стосовно Росії набрало чинності

Рішення про дзеркальне ембарго стосовно Росії набрало чинності
espreso.tv

Постанову Кабміну щодо ембарго оприлюднено в газеті «Урядовий кур'єр»

Рішення про відповідне торгове ембарго щодо Росії 12 липня набуло чинності. Дану постанову Кабміну сьогодні оприлюднено в газеті «Урядовий кур'єр».

Як відомо, 6 липня уряд продовжив до 31 грудня 2017 року дію заборони ввезення на митну територію України товарів із Російської Федерації. У Кабміні пояснили, що рішення ухвалено для забезпечення національної безпеки України та у відповідь на продовження РФ торговельних заборон і обмежень щодо України.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017-го року дію продовольчого ембарго стосовно держав, які ввели санкції проти Росії. У відповідь Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запропонувало дзеркально продовжити дію контрсанкцій на такий самий період часу.

Верховна Рада України на засіданні 24 грудня 2015 року уповноважила Кабінет міністрів ввести торговельне ембарго стосовно Російської Федерації (РФ) з 1 січня 2016 р. 29 грудня президент підписав закон, що дозволяє уряду застосовувати заходи економічного характеру щодо РФ.

10 січня набуло чинності перше українське ембарго на ввезення російських продуктів і товарів. Обмеження були введені до 5 серпня 2016 року. До переліку заборонених для ввезення продуктів входять м'ясо, чай, кава, кондитерські вироби, спиртні напої і сигарети. Пізніше Кабмін розширив перелік заборонених санкційних продуктових товарів на 70 тарифних ліній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: