РНБО збирається найближчим часом розглянути законопроект про деокупацію Донбасу

РНБО збирається найближчим часом розглянути законопроект про деокупацію Донбасу

Засідання робочої групи по доопрацюванню законопроекту про деокупацію і реінтеграцію Донбасу

Фото: Ірина Геращенко/Facebook

Ірина Геращенко запропонувала найближчим часом провести дискусію щодо законопроекту на неформальній «мінській платформі», що створена й працює у Раді

Найближчим часом відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому планується розгляд законопроекту про деокупацію і реінтеграцію Донбасу.

Про це на сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Відбулося засідання робочої групи по доопрацюванню законопроекту про деокупацію і реінтеграцію Донбасу, за участю керівників фракцій коаліції, депутатами та секретаря РНБО, які разом з експертами працюють, за дорученням президента, над цим проектом», – зазначила вона.

З її слів, доопрацьовуються «певні дискусійні моменти законопроекту «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України».

«Найближчим часом відбудеться РНБО, де буде розглянуто цей законопроект і прийнято остаточне рішення, також запропонувала найближчим часом провести дискусію щодо цих напрацювань на неформальній мінській платформі, що створена і успішно працює у Верховній Раді», – написала Геращенко.

Раніше повідомлялося, що Порошенко готує законопроект про реінтеграцію Донбасу

Як відомо, 14 червня президент України Петро Порошенко виступив проти скасування АТО. Він заявив: якщо не надати «військовим право адекватно діяти в умовах російської агресії, Україна буде беззахисною». 

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. «Це дуже серйозне питання, що вимагає обговорення в професійній експертному середовищі. Уточнений законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей» буде представлений президенту, після чого, сподіваюся, він оперативно буде внесений до Верховної Ради», - сказав він.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Загадка від Турчинова. Чим замінять АТО?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: