Родичі загиблих у катастрофі Іл-76 подали до суду на телеканал через фільм про трагедію

Родичі загиблих у катастрофі Іл-76 подали до суду на телеканал через фільм про трагедію

На думку родичів загиблих в Іл-76, у фільмі інформація про катастрофу подана необ’єктивно

Захист родичів загиблих у катастрофі Іл-76 звернувся з позовною заявою до суду через телевізійний фільм «Борт 76777: хто відповість за теракт?».

Про це у повідомив захисник родичів загиблих — адвокат Віталій Погосян, передає «Радіо Свобода».

На думку родичів загиблих в Іл-76, у фільмі, продемонстрованому на телеканалі «Україна», інформація про катастрофу подана необ’єктивно, «генерал – майор Віктор Назаров виправдовується, а винним роблять екіпаж літака».

Вихід в ефір такого фільму напередодні судового розгляду апеляції генерал-майора Назарова вони називають «тиском на суд».

За словами адвоката Погосяна, позовну заяву на спростування недостовірної інформації та захист честі та гідності 26 вересня подано до Святошинського райсуду Києва.

Відповідачем визначено телеканал «Україна», адже, як зазначив адвокат, у титрах фільму не було вказано його виробників.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 року в Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних була одна особа, генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції. Його обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Суд присудив йому 7 років ув’язнення, однак генерал подав апеляцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: