Родина Андрія Ейдера вітає моряка з 19-річчям і чекає його з російського полону (фото)

Родина Андрія Ейдера вітає моряка з 19-річчям і чекає його з російського полону (фото)
Андрій Ейдер був захоплений у полон 25 листопада

Адвокат Андрія запевнила, що моряк вже одужує

Сьогодні, 20 грудня, виповнилося 19 років Андрію Ейдеру – українському військовому, матросу Військово-Морських Сил Збройних Сил України, який наразі перебуває в полоні РФ.

Родина українського героя, яка проживає на Прикарпатті, опублікувала в мережі Facebook фото із привітальними плакатами. А в численних коментарях люди вітають моряка та бажають скорішого повернення з неволі.

Наймолодшого українського полоненого привітав і міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Міністр побажав рідним і близьким моряків бути сильними та мужніми.

1_1998

За словами Клімкіна, МЗС робить все можливе, щоб українські моряки якнайшвидше повернулися додому.

Також адвокат Андрія Олександра Маркова розповіла про стан хлопця, адже він під час нападу росіян отримав осколкове поранення ніг. Вона запевнила, що моряк вже одужує. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Андрій видужує - коліна нормально згинаються, шви зняли, а в одній з областей залишилося поміняти перев'язки всього лише два-три рази. Осколок з ноги лікарі вирішили не витягувати в силу того, що цей осколок дуже маленький і зайвий раз шматувати ногу буде гірше», - написала вона. 

За словами адвоката, її підзахисний також не хоче, щоби йому в СІЗО зайвий раз різали ногу і накладали шви.

«Також Андрій висловив свою стурбованість через те, що його переведуть з «Матроської тиші» до «Лефортового» до інших до того, як він встигне остаточно видужати. Зі свого боку я дуже сподіваюся, що керівництво СІЗО 1 не допустить цієї ситуації і не буде нікого підганяти в таких важливих питаннях», - додала Маркова, запевнивши, що як адвокат візьме це під свій контроль.

Окрім цього вона зазначила, що головною причиною її сьогоднішнього візиту є день народження моряка.

«Хлопцеві виповнюється 19 років, які він змушений зустрічати далеко від своїх рідних. Цього дня хотіла підтримати Андрія, щоб не відчував себе зовсім самотньо. Звичайно, Андрій мужньо тримається і приховує емоції, але сьогодні я помітила в його очах особливу тугу. Видно, що хлопець нудьгує за рідними. Тому наша розмова більше будувалася саме з людського боку, а не професійною. Всі ми розуміємо, що будь-якій людині необхідна підтримка, і я, будучи адвокатом, ставлюся до цього аспекту з розумінням. Андрій подякував усім за слова підтримки, які дуже важливі для нього. Також Андрій подякував волонтерам за надіслані на його адресу речі», - резюмувала Маркова, додавши, що тепер в камері частіше перемикають радіостанції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: