Росія на три дні повністю перекриє Керченську протоку

Росія на три дні повністю перекриє Керченську протоку

Вид на Керченську протоку з космосу

В РФ розраховують, що протока буде закрита з 28 по 31 серпня

Росія планує повністю перекрити судноплавство через Керченську протоку з 28 по 31 серпня через будівництво Керченського мосту.

Про це повідомляє проект «Крим Реалії» з посиланням на розпорядження підконтрольної Кремлю адміністрації морських портів Чорного моря.

«Заборонити з 00:00 за місцевим часом 28 серпня до 00:00 місцевим часом 31 серпня плавання всіх кораблів і суден, за винятком кораблів і суден ВМФ, кораблів і судів федеральних органів безпеки, а також суден, що беруть участь у технологічному процесі будівництва об'єкта «Транспортний перехід через Керченську протоку» в акваторії Керченської протоки», – йдеться в документі.

У МЗС України підкреслили, що запровадження Росією в односторонньому порядку обмеження на морське судноплавство через Керченську протоку є черговим грубим нехтуванням нормами міжнародного права.

Відповідна нота протесту направлена російській стороні.

Нагадаємо, 9 серпня Росія також забороняла рух всіх кораблів у Керченській протоці,

До слова, у п’ятницю вранці у Керченську протоку впав автобус. Повідомлялося, що внаслідок падіння автобуса загинули 18 людей, але одного з них згодом оголосили зниклим безвісти. Його пошуки досі тривають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: